24.07.2017 12:38 Categorie: Evenimente


 

Început bun al procesului de înscriere la Universitatea din Bălți

La 24 iulie a.c., la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) a început Admiterea 2017. De dimineață, sute de tineri au „asediat” Universitatea pentru a se înscrie la una din cele patru facultăți, unde au oportunitatea să aleagă dintre cele circa 50 de specialități la ciclul de licență.

În paralel cu Comisia de admitere, amplasată în corpul V al USARB, în orașul Edineț, în incinta Gimnaziului „Grigore Vieru” (str. Indepedenței, 71), activează un centru mobil de admitere la Universitatea din Bălți, în special, pentru absolvenții liceelor din raioanele Edineț, Briceni și Drochia.

Secretarul Comisiei de admitere, conf. univ., dr. Igor Cojocaru, prorector pentru activitatea științifică, spune că procesul de înscriere la Universitatea din Bălți „a început activ”, numărul celor interesați în a-și depune dosarele la USARB fiind destul de mare chiar din primele ore ale dimineții.

„Dacă deschiderea Comisiei de admitere era programată pentru ora 09-00, cu mult mai dimineață era deja format un rând destul de mare. Pentru a fluidiza numărul mare de solicitanți, am decis să deschidem două căi de acces pentru a facilita înscrierea”, a menționat Igor Cojocaru.

Comisia de admitere a SUARB are program de activitate de luni până vineri, de la ora 09:00 până la 17:00, sâmbătă de la 09:00 până la 14:00. Admiterea 2017 are loc în perioada 24-31 iulie a.c.

Candidații pot găsi informații utile despre admitere pe site-ul Universității, pe Forumul la tema Admiterii, precum și în Grupul public de pe Facebook – Admitere USARB.

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți este una dintre primele instituții de învățământ superior din Moldova, înscriind o istorie de  peste 72 de ani. Sloganul Universității este „Știință, cultură”. În cadrul USARB funcționează 4 facultăți cu 15 catedre, care oferă o gamă variată de programe de studii: 50 la ciclul licență, 30 la ciclul master și opt la ciclul doctorat. Procesul educațional este asigurat de cca 300 de cadre didactice, dintre care 130 de doctori şi doctori habilitaţi, conferențiari și profesori universitari.