27.10.2017 00:09 Categorie: Evenimente, Relații internaționale


James D. Pettit la USARB: generația nouă este o comoară pe care țara nu trebuie să o piardă

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, E.S. James D. Pettit, a menționat, la 26 octombrie a.c., în cadrul unei întrevederi cu Rectoratul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB), că educația este unul din factorii cei mai importanți într-o societate și că misiunea diplomatică americană va continua să sprijine activitățile educaționale promovate de Universitatea bălțeană.

În cadrul întrevederii, prof. univ., dr. hab., Ion Gagim, rectorul USARB, l-a informat pe diplomat despre rolul pe care îl joacă Universitatea din Bălți în regiunea de nord a țării ca centru științific și de cercetare. Ion Gagim s-a referit la planurile de dezvoltare ale instituției, menționând, între altele, aportul asumat al USAID în cofinanțarea viitorului Centru de Inovare și Transfer Tehnologic în cadrul Universității bălțene. 

La rândul său, ambasadorul James D. Pettit a menționat importanța pe o au universitățile din Moldova în procesul de modelare a mentalității la noua generație.

„Multe depind nu doar de Guvern, ci și de noua generație. Aceasta este o comoară pentru o țară, o comoară pe care nu trebuie să o piardă”, a declarat diplomatul american.

James D. Pettit a menționat că, în general, educația este unul dintre cei mai importanți factori din țară.

„Noi am sprijinit și vom continua să sprijinim toate lucrurile pe care le faceți”, a menționat ambasadorul.

Diplomatul american a mulțumit pentru faptul că USARB a acceptat să implice în procesul de studii de la Universitate doi profesori americani, care se află aici prin Programul Fulbright.

Anterior întrevederii cu Rectoratul, ambasadorul James D. Pettit a avut o întâlnire cu studenții Universității din Bălți cu care a discutat, în format informal, diverse subiecte.