06.09.2017 21:47 Categorie: Noutati


ZEL Bălți va oferi biciclete celormai buni studenți de la Universitatea din Bălți

Administrația Zonei Economice Liberă (ZEL) Bălți a decis să stimuleze, într-un mod mai neobișnuit,studenții Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB)pentru studii mai bune prin a le oferi biciclete de curse.

Administratorul ZEL Bălți, Marin Ciobanu, a anunțat, recent, în cadrul deschiderii la Bălți a anului universitar 2017-2018, că trei studenți, care vor avea cele mai bune medii la învățătură în primul semestru vor intra în posesia celor trei biciclete de curse.

Marin Ciobanu, care este și președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Strategică Instituțională a USARB, a spus că acțiunea respectivă, care își propune să promoveze și modul sănătos de viață, se înscrie în eforturile ZEL Bălți de susține tinerii studioși de la USARB.

„Vom face și în continuare demersuri la companiile rezidente ale ZEL Bălți în vederea formării unui buget de susținere,prin diverse programe,a studenților de la Bălți”, a declarat Marian Ciobanu.

Potrivit administratorului principal al ZEL, în acest an pe platformă industrială din Bălți sunt realizate investiții de circa 50 mil. de euro, iar până la finele anului curent vor fi create circa 3000 noi locuri de muncă, dintre care circa 10% vor reveni funcțiilor din administrațiile companiilor. Marin Ciobanu a spus că acest fapt servește o bună oportunitate de angajare pentru studenții și absolvenții USARB.

Numărul companiilor rezidente la ZEL Bălți depășește, în prezent, cifra de 40. Printre cele mai cunoscute companii se numără „DRÄXLMAIER” (Germania) și „GEBAUER & GRILLER” (Austria).