(copy 2)

13.11.2017 19:41 Категория: Evenimente


Spicherul Andrian Candu instituie burse pentru cei mai buni trei studenți ai Universității din Bălți 

Trei studenți ai Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB), care vor înregistra performanțe notabile în anul universitar de studii 2017-2018, vor beneficia de burse oferite de președintele Parlamentului.

Despre aceasta a anunțat, azi, la Universitatea din Bălți, spicherul Andrian Candu în cadrul unei întâlniri cu studenții și cadrele didactice de la această instituție de învățământ superior, în contextul în care a fost abordat subiectul majorării burselor pentru tinerii studioși.

Andrian Candu a declarat că în timpul apropiat va expedia o înștiințare oficială administrației Universității din Bălți prin care va comunica despre instituirea din fondul Președintelui Parlamentului a celor trei burse.

Va fi acordată o bursă în valoare de 15 mii de lei, una de 10 mii de lei și una de 5 mii de lei, iar beneficiarii acestora vor fi desemnați de instituția de învățământ la sfârșitul anului de studii. Voi veni la sfârșitul anului de învățământ să ofer bursele unice celor trei studenți, a declarat Andrian Candu.

Totodată, spicherul Andrian Candu a declarat că problema majorării burselor va fi susținută pe linie parlamentară, sugerându-i Monicăi Babuc, ministrul Educației, să abordeze la Ministerul Finanțelor problema creșterii burselor.

În context, Andrian Candu și-a amintit de studenția sa de la Cluj Napoca, spunând, mai în glumă, mai în serios, că bursa nu a fost nici o dată suficientă pentru un student.

„În studenția mea din România, bursa efectiv nu o simțeam. În paralel cu studiile, toți anii de facultate am lucrat. A trebuit să-mi organizez astfel agenda ca să pot reuși să fac față muncii și studiilor. Dimineața, la 06:30, mergeam la biblioteca universitară, după care – la lucru, iar seara – la studii”, s-a destăinuit Andrian Candu studenților bălțeni.

În prezent, în Republica Moldova, bursa de gradul I este de 800 de lei, de gradul doi – 680 de lei și de gradul III – 630 de lei.

Spicherul Andrian Candu a vizitat, la 13 noiembrie, Universitatea din Bălți, alături de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, vicepreședintele Parlamentului, Vladimir Vitiuc, deputatul Serghei Kiseliov și Octavian Mahu, șeful Oficiului Bălți al Cancelariei de Stat.

Foto de la eveniment – aici.